Vallirana s'ho ha guanyat


La nova variant s’iniciarà el proper mes de març

Avui m’he reunit amb Josep Alemany, alcalde de Vallirana, per fer-li la presentació de les modificacions realitzades en el projecte de construcció de la variant del la N-340 al seu pas pel municipi.

Clarament, se la mereixen! Es una llarga reivindicació de tot el poble, que evitarà un intens i perillós transit de pas pel centre mateix.

Ja se sap que els pobles s’han articulat i han crescut a l’entorn d’una via de comunicació, que ha facilitat el seu creixement i prosperitat, però amb el pas dels temps esdevé un veritable problema, i hom pensa en la variant.

Em comentava l’alcalde que, de petit, el seu pare ja li explicava que es faria una carretera que no travessaria el casc urbà. Més tard, la construcció de l’autopista va refredar el tema. Per fi, es pot tirar endavant, després de superar un complex procediment de modificació del projecte, al descobrir-se unes antigues mines i problemes del subsòl que van obligar a refer-lo de dalt a baix a partir de l’any 2005, quan eren a punt de començar les obres.

El termini d’execució de l’obra es preveu de 44 mesos, donada la complexitat de l’actual traçat, i el seu import és de 121,6 milions d’euros.

Els hem citat de nou per fer-ne el seguiment i celebrar, amb tot el poble, la seva inauguració.

Comentaris

Entrades populars