Tarragona i el corredor ferroviari del Mediterrani d'alta velocitat


Més infraestructures per un millor servei ferroviari
El corredor ferroviari del Mediterrani forma part de les obres previstes al PEIT, i confirma l'opció feta en favor del ferrocarril per part del Govern d'Espanya.
En concret, es tracta de construir una línia d'alta velocitat que afavoreixi el tràfic de passatgers i de mercaderies en aquesta zona densament poblada, de gran activitat econòmica i amb instal·lacions logístiques portuàries i aeroportuàries de primer ordre.

Actualment està en execució una inversió de 610 milions d'euros que té com objecte duplicar i transformar a alta velocitat els 52 quilòmetres de via que van des de Vandellòs a la connexió amb la línia de l’AVE Madrid-Barcelona, i l’enllç amb la línia Reus-Tarragona i en la construcció de noves estacions, entre les que destaca la que s’ubicarà prop de l'aeroport de Reus.
D'altra banda, està redactant-se també l'estudi informatiu relatiu a la integració del ferrocarril al seu pas per la ciutat de Tarragona, que té per objecte principal alliberar el front marítim de la ciutat i facilitar la connexió ferroviària amb el port.
Alhora, un altre estudi informatiu contempla la connexió del port amb la línia de mercaderies del Baix Llobregat.
Tot plegat farà de Tarragona, i també les Terres de l'Ebre, territoris molt millor comunicats i amb més possibilitats de desenvolupament.

Comentaris

Entrades populars