Va ser un plaer compartir la vostra il·lusió

S'inaugura el Centre Ocupacional Marquet Molins, al nou barri de Can Bertrand




L'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, acompanyat del delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la resta d'autoritats, va inaugurar ahir a la tarda, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el nou Centre Ocupacional Marquet Molins, ubicat a l'antiga nau alta de Can Bertrand, que estarà destinat a l'atenció especialitzada i terapèutica de persones amb discapacitat intel·lectual. El centre ha estat finançat amb el Fons Estatal d'Inversió Local, amb una dotació de 1.252.577,6 euros que l'Ajuntament ha destinat a la rehabilitació de la nau per ubicar aquest Centre Ocupacional per a persones amb discapacitat.

Es tracta d'un edifici de tres plantes, situat al carrer Anselm Clavé nº 5-7, que té prop de 1.300 metres quadrats de superfície. La construcció de l'edifici s'ha realitzat tenint en compte les necessitats delsalumnes, i les normatives de seguretat específiques i destaca per la modernitat de les instal·lacions i el bon aprofitament de l'espai. Així, disposa de plaques solars per a l'escalfament de l'aigua, s'ha dotat de sistemes d'alarma, megafonia, circuit tancat de televisió i portes electromagnètiques amb tancament automàtic antiincendis. D'altra banda, les parets presenten rajoles de ceràmica fins a una altura de 1,5 metres que protegeixen l'espai i alhora incorporen colors per facilitar l'orientació i la identificació de les aules als alumnes. Pel que fa a les dependències, el centre compta a part de les aules amb menjador, cuina i sales d'informàtica, audiovisuals i fisioteràpia.

El centre, que té capacitat per a una setantena de persones, serà gestionat per l'Associació Cívica d'Ajuda Mútua (ACAM), una entitat sense ànim de lucre dedicada al servei i a l'assistència a persones amb dependència. Es posarà en marxa a principis de gener i inicialment acollirà al voltant d'una trentena d'alumnes. Les places s'adrecen a majors de 16 anys amb discapacitat intel·lectual, preferentment residents a Sant Feliu. L'equipament oferirà activitats i tallers en horari de 9 a 17 h, amb l' objectiu que les persones amb discapacitats assoleixin el màxim d'autonomia personal i rebin el suport especialitzat necessari per a la seva integració social i laboral. Així, està previst fer tallers de bugaderia, informàtica, audiovisuals i reciclatge de paper.

Comentaris

Entrades populars