Campdevànol, un poble jove



Un poble jove no solament perquè ho sigui Núria López, la seva alcaldessa, sinó també perquè la seva acció de govern ajuda a promoure una comunitat local viva i emprenedora.
A l’acte d’inauguració vaig citar unes paraules que va pronunciar la Vicepresidenta del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, a Barcelona durant l’acte de presentació del semestre de presidència espanyola de la UE. Eren aquestes “Decía Mateo Alemán que la juventud, más que un periodo animado y pasajero de la vida, es un estado de ánimo que puede durar toda una vida. Y creo que hay mucho de cierto en ello. Todos conocemos personas que, por su vitalidad, por su energía, por su ilusión, mantienen un ánimo juvenil que parece ajeno al calendario o la cronología. Y creo que en este caso lo que es válido para las personas también lo es para las sociedades…”
Els pobles manifesten la seva vitalitat si disposen de gent emprenedora i d’un ric teixit associatiu. També si s’han dotat d’un govern, en aquest cas municipal, que els hi posa les coses més fàcils. Aquesta és la fórmula que vaig copsar la nit del divendres al municipi del Ripollès.
La inauguració del Centre Cívic “La Confiança”, en paraules de Núria López, va ser un gran dia per Campdevànol. Per una banda, es tracta de la recuperació d’un edifici emblemàtic del moviment cooperatiu local, alhora que ofereix una magnífica seu a les entitats i la ciutadania que omplien a vessar l’edifici el divendres al vespre, a l’acte d’inauguració. Aquesta obra també posa de manifest, un cop més, l’encert del Fons Estatal d’Inversió Local 2009, que ha finançat la totalitat dels 288.000 euros que ha costat aquesta obra, com les altres sis que s’han executat al llarg del 2009 per un import de 537.000 euros. S’ha donat feina a empreses locals i s’han millorat equipaments i infraestructures municipals. Certament, el divendres va ser un gran dia per un Campdevànol molt jove.
Desitjo que aquest estat d’ànim els duri per molts anys!

Comentaris

Entrades populars