La política ha de ser la solució i no el problema.





Els ho vaig dir al Govern i al Grup Popular des de la tribuna del Congrés. La seva majoria absoluta solament els garanteix la certesa en el resultat de les votacions, però no l’encert en la presa de decisions, ni el bon govern. És a dir, no garanteix la bona política.
I menys si continuen imposant la seva voluntat sense escoltar ningú, fora dels seus cercles cada cop més tancats. Ho veiem cada dia: Decrets Llei que no es tramiten com a projecte de Llei, Pressupostos dels que no accepten pràcticament cap esmena – tres de més de tres mil – vetos a les compareixences davant subcomissions del Congrés, o negatives a crear comissions d’investigació sobre les activitats bancàries que han portat al desastre de la crisi que patim, en són els exemples més evidents.
El seu aïllament no és un bon auguri per sortir de la greu situació econòmica i social que patim. Potser no els preocupa massa perquè els plats trencats no els paguen els poderosos , aquests que s’han enriquit amb l’especulació . Com sempre, els paguen la majoria de la població: les classes mitges, els treballadors i els més febles. Una majoria cada cop més empobrida, que veu aprimar-se cada cop més el sector públic.
Un sector públic que hauria de garantir-los els serveis essencials, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.
Un sector públic que hauria de ser l’impulsor de l’economia productiva, per generar riquesa i també ingressos públics que asseguressin plenament la seva missió, sense retallades.
Avui per avui no és així, i la majoria mostra clarament la seva decepció de la política. I aquesta decepció porta a l’allunyament i el rebuig de les institucions públiques. I això fa més forts als poderosos, que no tenen cap contrapès als seus excessos. Aquesta és la paradoxa.
Per trencar aquest cercle diabòlic, només la política pot ser la solució. Per això calen projectes clars i praxis exemplar. En cas contrari, la deriva que portem consolidarà un model basat en les desigualtats creixents, i aquestes ens conduiran a escenaris gens desitjables.
Cal treballar de valent perquè triomfi la Política si volem que els nostre fills i nets visquin en una societat avançada i justa. Aquesta sí que serà la nostra herència de veritat.

Comentaris

Entrades populars