Els segells postals transmeten cultura i valors


Correos celebra el saló filatèlic al bell mig del Passeig de Lluís Companys


El passat dijous dia 9 d'octubre es va inaugurar el saló Barcelona 2008, que aplega, entre d'altres, una exposició relativa a l'evolució dels serveis de comunicacions, una interessant mostra de segells i una bona colla de "stands" de professionals del sector.


L'arquitectura efímera que acull l'esdeveniment està ubicada al bell mig del Passeig de Lluís Companys, just al costat de l'Arc de Triomf. Una bona part dels seus tancaments exteriors son de vidre, amb la qual cosa la interacció amb l'entorn està garantida.


Es tracta d'una iniciativa de la societat estatal Correos, que és l'organització més nombrosa de les que depenen del Govern d'Espanya a Catalunya, doncs aplega a més d'onze mil treballadors i treballadores, que han de garantir una bona qualitat del servei postal a tots els pobles i ciutats del nostre país.


Correos és una entitat que ha fet un enorme procés de canvi al llarg dels darrers anys. Tan per adaptar-se a les Directives europees del sector, com a causa d'una evolució especialment ràpida - fins i tot podem dir que revolucionària - que s'ha produït en l'àmbit de les comunicacions, en el que s'ha transitat des del correu postal que utilitzava la diligència, a les telecomunicacions via satèl·lit


Un canvi d'aquesta naturalesa no està mai exempt de tensions de tota mena. En qualsevol cas, ara per ara, Correus és una entitat moderna, que està ben posicionada en el mercat que li és propi, i que desenvolupa una activitat molt important i complementària a la resta de sistemes de comunicació que existeixen avui en dia.


Quan als segells, aquests dies s'han anat fent les presentacions dels nous, referits a aspectes de la cultura tradicional i popular de Catalunya. Es pretén continuar en la línia de difondre les nostres manifestacions culturals i també els valors de la nostra societat.


En el primer "post" d'aquest "blog" vaig parlar precisament de valors i de la seva transmissió. Doncs bé, un agent que n'ha tingut cura, mitjançant els segells en les trameses postals, ha estat l'entitat "Correos".


Si en voleu una mostra, visiteu el saló. És un exemple a seguir per moltes altres entitats públiques i privades.


Felicitats amics de Correos !

Comentaris

Entrades populars