Uns Pressupostos Generals de l'Estat que compleixen l'Estatut


L’any 2009, Catalunya tindrà la inversió més important de l’Estat en infraestructures del transport

En el marc d’uns pressupostos marcats per una de les situacions econòmiques més complicades dels darrers temps a nivell mundial, el Govern es fixa dos grans objectius:


· Incrementar la inversió productiva en capital tecnològic i infraestructures, perquè el país continuï avançant en modernització i competitivitat.


· Incrementar la despesa social perquè els ciutadans amb menys recursos disposin de la protecció social que precisen i mantenir la societat cohesionada.


A Catalunya, la inversió pressupostada és de 4.626,56 milions d’euros, que representa un increment del 6 per cent respecte de l'any 2008.


Pel que fa al destí de les inversions més importants, 712 milions d’euros es destinen a inversions en carreteres, 1.815 milions al ferrocarril, 296 milions a aeroports i 325 milions a ports. També cal destacar 414 milions destinats a infraestructures mediambientals.


Entre les dotacions pressupostaries destinades a Polítiques Socials que desenvolupa el Govern d’Espanya a Catalunya, cal destacar 1.340 milions d’euros destinats a la millora de les pensions mínimes, que beneficiaran 400.000 pensionistes, 188 milions destinats a persones amb dependència, més de 100 milions per a beques, 206 milions destinats al pagament dels 2.500 euros en concepte d’ajut per naixement o adopció, o bé 76 milions destinats al pagament de la Renda Bàsica d’emancipació, que podrà beneficiar 38.000 joves a casa nostra.

Comentaris

Entrades populars