Primer èxit del Fons Estatal d'Inversió Local


Bona feina al servei de l'ocupació i el benestar local

El passat dissabte 24 de gener va finalitzar el termini perquè els ajuntaments presentessin projectes al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL)

A Catalunya, 944 municipis han presentat 3935 projectes, per un import de 1.276.049.548 €. És a dir, el 99,99 % de la quantitat màxima assignada en conjunt.

El FEIL, en el marc del PlanE, té un clar objectiu: generar ocupació. Ho fa canalitzant l’acció a tot el territori a través de la capil·laritat municipal, al temps que ofereix una magnífica oportunitat als governs locals perquè millorin o ampliïn els serveis i les infraestructures pròpies.

Un cop rebuts tots els projectes, els ajuntaments preveuen crear al voltant 41.000 llocs de treball directes, al que cal sumar una xifra important d’indirectes.

La tipologia d’obres es diversa, però la majoria es centren en la millora de l’espai públic i els serveis i equipaments bàsics locals, en especial les escoles.

Cal destacar l’agilitat i eficiència de l’administració electrònica, utilitzada íntegrament en aquesta ocasió. Estic convençut que aquest sistema marcarà un model a seguir. Un cop més, l’Administració General de l’Estat ha mostrat el camí, i això confirma la seva capacitat de servei i d’innovació.

Els funcionaris i funcionàries de la Delegació i les Subdelegacions del Govern, encarregats de validar els projectes, també han donat una bona mostra de bona feina.

Comentaris

Entrades populars