Clar que hi ha alternativa a la política econòmica del Govern!




L’economia espanyola viu un dels moments més difícils de la nostra historia democràtica. 

Les decisions equivocades de l’actual Govern del PP, la seva gestió i una actitud de menysteniment de la política han agreujat la situació
.
Quan parlem de l’economia, en realitat estem parlant de milions de persones, de famílies, de treballadors, d’autònoms i també de molts emprenedors que ho estan passant malament. Alguns no arriben a fi de mes, perquè el seu poder adquisitiu ha caigut molt, o perquè estan a l’atur i veuen com es retallen les prestacions o, senzillament, perquè noten l’impacte de l’increment de tributs que recauen en la majoria de la població, és a dir, les classes mitjanes i els treballadors, que també veuen com es deterioren els serveis essencials, mentre que els elusors fiscals, els que no aporten cap esforç per sortir de la crisi, son amnistiats.

I tot plegat, per què?. Quina és la política econòmica del Govern? Doncs continuar amb més retallades i no destinar recursos al creixement de la nostra economia.

De fet, a les previsions per a l’any vinent, amb la definició del sostre de despesa per l’Estat, observem que tot els recursos generats per les retallades i l’increment fiscal es destina a pagar l’increment del cost del deute, i ni un euro a impulsar el creixement de la nostra deteriorada economia. Un deute que creix més per la desconfiança de tothom en el nostre país i la seva solvència per a poder fer front a les obligacions de futur. I aquesta espiral regressiva cal trencar-la si volem oferir un horitzó de futur millor.

I ens volen fer creure que és la única política possible, quan no és cert. El que si ho es, és que la seva actitud demostra que, o bé no saben fer una altra cosa, o bé estan bloquejats.

Hi ha alternativa, i l’hem plantejada en diverses ocasions. Només cal que el Govern dialogui, que acordi, que no s’instal·li en la mecànica aritmètica d’una majoria absoluta que cada cop és més lluny de la majoria política i social.

Les xifres que presenta el Govern pels propers anys, no només generen més desconfiança vers la nostra economia, sinó també el descrèdit de les institucions democràtiques davant els ciutadans. I aquesta deriva és molt perillosa.

Aquests volen dels seus governants respostes clares i esperança per al futur. Menys demagògia i més concrecions. En cas contrari, el camí del populisme està expedit. I el populisme ja sabem cap a on pot portar-nos.

Cal que el Govern rectifiqui urgentment la seva política.

Aplicar retallades i més retallades en una economia en recessió, només condueix a més recessió.

Abaratir l’acomiadament en una economia en recessió, només provoca més acomiadaments i més atur.

Tots els sacrificis imposats al ciutadans, sense un impuls pel creixement de l’economia i un canvi de model productiu, són injustos i completament inútils.

Cal anar a les Institucions europees a defensar la solvència de l’economia espanyola, per recuperar la confiança perduda, especialment els darrers mesos, negociant un procés de consolidació fiscal més creïble i més eficaç, alhora que reclamar inversions generadores d’activitat econòmica i que millorin la nostra competitivitat. Convencent-los de que, si complim la nostra part, el BCE ha d’intervenir en el mercat secundari de deute.

Però també posant en marxa una política de creixement de la nostra economia i el canvia del model productiu basat en el coneixement i la seva incorporació el procés productiu, més que en la competitivitat per salaris de misèria.

Finalment, repartint costos i beneficis de forma més equitativa, amb una fiscalitat més justa i progressiva, fent que tothom contribueixi en funció de la seva capacitat real, i que els serveis essencials els rebin els ciutadans en peu d’igualtat.

Fent, en definitiva, que la política, que representa els conjunt de la ciutadania, torni a governar l'economia. Una política dignificada i que compleixi la seva missió en una societat moderna, justa, amb igualtat d’oportunitats i solidària.

Clar que hi ha alterativa !

Comentaris

Entrades populars