El greu desprestigi de la política




De totes les facetes de la crisi que estem patint, la que més em preocupa és la de la política.
Sense unes Institucions democràtiques fortes i respectades, la sortida de la crisi només afavorirà els poderosos. De fet, la dreta política no és més que un simple instrument al servei del capital financer. La seva missió és clara: conquerir el poder a base de mentides. Unes mentides que cauen com aigua de maig en milers de persones que esperen el miracle per sortir del pou. Un pou al que ens han portat precisament les polítiques globals de la dreta més reaccionària, que ha fomentat l’economia de casino. Les seves propostes capcioses són adequadament vehiculades a través dels potents mitjans de comunicació que controlen i quan ostenten el poder polític es dediquen a adoptar mesures que generen la fractura social, desigualtats, discriminació i barra lliure als poderosos, i que porta implícit el rebuig de la majoria “ a la política i als polítics” sense discriminació; tots al mateix sac i  missió complida.
Justament és el que ha fet el PP de Rajoy i la coalició que lidera Artur Mas. Internet està farcida de gravacions que ho posen de manifest, i a elles em remeto.
Els que creiem en la democràcia, els que militem en partits d’esquerres i hem dedicat bona part de la nostra vida a lluitar honestament pels ideals i els valors que proposen una societat més justa, lliure, amb igualtat d’oportunitats, cohesionada i solidària, ens hem de posar les piles. Hem de parlar clar i fort, denunciant les maniobres de la dreta econòmica i política, i oferir alternatives clares. Des de les entitats locals a les Institucions més generals, defensant el paper dels poders públics per assolir els objectius que ens proposem i, en especial, el paper que volem que jugui, en un món globalitzat, una Europa federal, unida en la llibertat, que des de la política, governi l’economia i la posi al servei d’una societat pròspera i cohesionada.
I no ens hem de cansar de repetir que no tots som iguals. Que la gent sigui crítica, que s’informi de diverses fonts i que discrimini. Que sense una democràcia forta, sempre hi surt perdent la majoria. Que la seva única força per canviar les coses i per posar fre als que ho volen tot, són les Institucions democràtiques fortes, més per la autoritat dels seus responsables que per les potestats que els atorgui l’Ordenament Jurídic.
Només així tornarem el prestigi a la política

Comentaris

Entrades populars