Asseguts al sofà, és molt fàcil opinar

Asseguts al sofà, és molt fàcil opinar. Gestionar una pandèmia com aquesta, prenen decisions totes elles de gran transcendència pel conjunt de la societat, ja son figues d’un altre paner. Sobretot si, com és el cas, no hi ha manual d’instruccions. De totes maneres, si alguna cosa ha quedat clara, és que el control de la mobilitat ha estat una mesura clau per frenar la pandèmia i salvar vides. 

També està fora de dubte -i així ho avalen els diversos informes de l’Advocacia de l’Estat- que l’instrument constitucional per limitar la mobilitat  és la declaració de l’estat d’alarma.

Per tant, són clau les seves pròrrogues, fins que arriben a una situació que anomenem de “la nova normalitat”. És a dir, una normalitat amb cauteles, fins que es disposi de tractament específic i vacunes, per evitar rebrots incontrolats de la malaltia.

Sembla que, davant d’aquesta situació, seria imprescindible unir les forces de tothom per posar-les al servei d’un bé superior: salvar vides i garantir la salut col·lectiva per posar-nos a treballar per la recuperació econòmica i social. 

Doncs no és així. La dreta extrema i l’extrema dreta espanyoles, però també el conjunt de l’independentisme florit de casa nostra ha decidit que aquest és el moment de treballar pels seus interessos partidistes, a costa de posar en risc la salut, l’economia i la cohesió social. 

Un Govern d’Espanya en minoria parlamentària ha de buscar suports per tirar endavant l’únic instrument del que constitucionalment disposa per lluitar contra la pandèmia i evitar que tot el sacrifici que hem fet plegats fins ara se’n vagi en orris. I si els grups que haurien de donar-hi suport et giren l’esquena, només pots triar aquells que, dins l’arc parlamentari, estan disposats a negociar. Ara i aquí, no quan ens vingui bé.

Avui ha estat molt clar Rafael Simancas: La prioritat era i és la salut. Si PP i la resta que va votar en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma, la posen en risc i ens deixen sols, calia buscar aliats. I calia fer-ho abans de la votació. Al capdavall, tampoc hem acordat res que no tinguem al nostre programa. 

Si algú parla d'oportunitat, perquè el moment no és aquest, que miri als que boicotegen la possibilitat de tirar endavant les mesures encaminades a protegir la salut de tothom.

Ara, el fàcil és criticar el Govern i donar ales als que estan treballant amb totes les armes al seu abast -guerra bruta inclosa- per tombar el Govern. Ningú tindrà el coratge de retreure als que han propiciat aquesta situació, posant per davant l´interès general els  seus interessos espuris? Ningú els exigirà cap responsabilitat per aquesta barbaritat???

Desgraciadament, no ho he vist ni als diaris, ni a cap dels tertulians que parlen de tot i no saben quasi de res... dels que un conegut meu denominava encertadament "ignorants enciclopèdics"

Molts sembla que volen que tornem a temps de foscor. Uns perquè la manca de llum és un ambient propici pels seus negocis foscos. Altres, perquè, en la foscor, no s’aprecia tant bé que han perdut la brúixola i ens porten cap el precipici. Això sí, sempre els quedarà el 1714 i les fabulacions de l’INH.

Comentaris

Entrades populars