Una trobada necessària

El president del Govern posa de manifest la seva confiança en els ajuntaments, i comenta amb ells les característiques d'un nou Pla de caràcter federal.
L'Ajuntament de Barcelona va ser el marc de la trobada amb 20 alcaldes i alcaldesses, dels 23 municipis catalans de més de 50.000 mil habitants.
En el decurs de la mateixa, es va fer una valoració molt positiva del FEIL 2009, tant per la forma en que s'ha gestionat, com pels objectius assolits.
En la forma, per l'agilitat de l'administració electrònica, que ha permès iniciar l'execució dels projectes en molt poc temps i sense moure un paper.
En quan als objectius, ja s'ha assolit el de generació d'ocupació, com he comentat en una entrada al blog.
La millora evident de l'espai públic urbà i dels serveis i equipaments municipals la podran apreciar els ciutadans en el decurs dels propers mesos.
El proper pla, pel qual el president va demanar el parer dels representants municipals, ha d'esdevenir l'aportació del món local a l'esforç col·lectiu d'impulsar un nou model de creixement al nostre pais, en el que la incorporació de coneixement a l'economia, l'eficiència energètica i l'atenció a les persones en són els eixos estratègics.
Les aportacions d'ahir dels alcaldes i les alcaldesses, així com les seves actuacions presents i futures són una clara mostra de la suma d'esforços entre les diverses administracions per fer front a la crisi i potenciar la recuperació econòmica. Serà un nou Pla clarament federal.
Era una reunió necessària i, pel que va dir el president, no serà la darrera que porti a terme a Catalunya, doncs té la intenció de venir molt més sovint.


Comentaris

Entrades populars