Índia: Eleccions Generals 2009


La democràcia més gran del món crida a les urnes 714 milions de persones

Entre els propers dies 16 d'abril i 13 de maig, 714 milions de ciutadans i ciutadanes estan cridats a votar en les properes Eleccions Generals, en més de 800.000 col·legis electorals. La població total de l'Índia és de 1.160 milions de persones.

Unes eleccions que se celebraran en un marc de crisi econòmica global i amb la previsió d'un govern de coalició. Als grans partits, com el Congrés i el BJP, s'hi sumen comunistes i partits de diversos Estats, que poden decantar la balança cap a un o altre costat.

Índia, és un clar exemple de gestió de la diversitat i el conflicte. Aquest és un dels seus grans actius, que juntament amb un enorme capital intel·lectual i una societat civil molt dinàmica, l'han d'impulsar a fer front als grans reptes que té al davant. Des del meu punt de vista, el més important és que el gran creixement econòmic que ha observat al llarg dels darrers anys serveixi per acabar progressivament amb la gran desigualtat entre els seus habitats: mentre 256 milions de persones viuen bé o molt bé, 835 milions viuen amb menys de 2 euros al dia.

Ja fa molts anys que Índia disposa d'una informació molt bona a través de la pàgina web de la Election Comission of India

Comentaris

Entrades populars