Una mar segura


Durant les vacances, gaudiu de la mar, però sigueu prudents


Avui he presidit la presentació de la campanya de l’estiu que porta a terme Salvament Marítim, adreçada a la nàutica d’esbarjo.
Es tracta d’una acció que pretén minimitzar els riscos a la mar. SASEMAR ha fet una enorme inversió en recursos marítims i aèris des de l'any 2004, per mantenir un bon nivell se seguretat a les nostres costes.
La prevenció es un element fonamental a l’hora d’evitar situacions de perill a la mar. Us ho dic per experiència pròpia.
És important per als professionals, però ho és especialment per aquells que practiquen la nàutica d’esbarjo durant l’estiu. Els darrers han de tenir una cura especial en un medi al que s’hi acosten eventualment per gaudi.
Mai s’ha d’oblidar que, si es prenen un seguit de mesuren ben senzilles, ens podem estalviar situacions de risc.
L’objectiu final que persegueix el Ministeri de Foment, tal com s’ha explicat en la presentació, és el d’assolir uns nivells de seguretat més alts i protegir els ecosistemes marins.
La mar, com una font d’oci, abasta nombroses possibilitats, des de la pràctica de la navegació, la pesca esportiva, una passejada en moto nàutica o el gaudi de l’entorn marí, mercès als esports com el windsurf, kitesurf, surf, busseig o esquí aquàtic.
Malgrat tot, no s’ha d’oblidar que la antítesi oci - perill és present any rere any, incrementant-se de forma significativa a l’estiu.
Durant les vacances, gaudiu de la mar, però sigueu prudents !

Comentaris

Entrades populars